Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Tøffe gutter blir enda tøffere - Boksetrening

Publisert 10.10.2018 kl.22.18

For å bedre fot arbeid og kjerne-muskulatur har Nordstrand Gutter 06 begynt med boksetrening.

Tøffe gutter blir enda tøffere - Boksetrening

Boksing er for de fleste kjent som en hardtslående idrett, men ikke alle har nok tenkt på hvor viktig det er å ha god balanse i kroppen, raskt fotarbeid og muskler på rett steder for å kunne bevege seg som en sommerfugl. "Fly like a butterfly sting like a bee"

Gutta vil i første omgang kun fokusere på teknikker og nye treningsformer, samt få slått seg litt tomme på sandsekker. Blir spennede å følge de videre å se utviklingen og resultater av tøff trening.

Video fra treningen: (Link til Youtube, trykk på bildet)

Litt fakta om boksing:

Boksing er en av verdens eldste og best dokumenterte idretter. Den tidligste forekomst av dokumentasjon vi kjenner stammer fra hulemalerier i Etiopia og dateres til ca. år 8000 f. Kr. Vi kjenner til at egyptiske soldater ble opplært i boksing så tidlig som 4500 f. Kr. Fra Egypt spredte interessen for sporten seg til ItaliaHellas, der den ble en del av gresk mytologi, første gang beskrevet med ord i Homers Iliaden, og østover mot Mesopotamia (dagens BagdadIrak). I året 688 f. Kr. var en nevekjemper ved navn Onomastos den første som vant bokselekene i den 23. Olympiade. Boksing fortsatte å utvikle seg og dens utøvere utviklet metoder og utstyr for beskyttelse. Grekere beskyttet hendene sine med såkalte «himantes» som bestod av reimer av oksehud som ble surret rundt nevene. Romerne introduserte sin egen «caestus», som var lærreimer med småsteiner og skarpe gjenstander sydd inn. «Caestus» ble senere brukt som våpen og beskyttelse i romerske gladiatorkamper. Med romerrikets fall i det 5. århundre forsvant boksesporten slik den var blitt kjent.


Samarbeidspartnere: