Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

"Race report" - Ironman Nice 2014

Sist oppdatert 02.10.2014 kl.11.23

Ingun Vaglid gjennomførte en hel Ironman i Nice for et par uker siden og har sendt oss en "race-report".

'Race report' - Ironman Nice 2014

"Dette løpet er det jeg har trent hardt for dette året. Mitt mål var å komme under 12 timer, som da ville være en forbedring på 2.5 timer fra ifjor. Mye sykling har blitt unnagjort for å kunne klare dette.
1-2 uker før løpet så kjenner jeg at jeg bare gleder meg til å komme igang.

Svømming
Vi begynner kl. 0630 på morgenen. Vannet er heldigvis rolig. Det er alltid vondt I starten med alt folk som skal ut samtidig. Jeg kjenner et snev av panikk de først 15 min. Så går det greit og jeg syns jeg får til å navigere fornuftig. 3.8 km gjøres unna på akkurat 1:00, noe som er 5 min bedre enn I fjor. Jeg kommer opp som nr 3 av alle jentene totalt og nr 2 i min klasse.

Sykkel
En del sommel i skiftesonen, her har jeg noe å øve på. Jeg kjenner løypa godt nå, og vet når de tunge bakkene kommer. Jeg blir overrasket at de ikke er lengre og tyngre – dette går jo greit. 50 km igjen og jeg kjenner det blir tungt, men vet at nå er det mye nedover. Dessverre så begynner det å regne, og det blir veldig glatt på veien. Mange ramler, dette ser ikke gøy ut, så jeg tar det rolig. Jeg tenkte at jeg skulle få hvile litt nedover, men det ble det ikke.
Jeg kommer inn i skiftesonen og kroppen føles grei. Venner roper fra sidelinjen at jeg ligger som nr 6 i min klasse. 6 timer og 33 min på syklingen.

Løping
Nå er det 4 runder på ca 1 mil hver langs promenaden I Nice. Utrolig mange folk I løypa og mye liv. Første runden går overraskende greit. Ikke støl etter sykkel. Så kommer den tung runden nr 2 psykisk, samt at jeg begynner å bli svimmel. Jeg stopper og spiser bla salt kjeks, og svimmelheten går over. Det går seinere og seinere. Ved siste 5 km så ser jeg at tiden er 11 timer og 30 min og jeg forstår at målet mitt under 12 timer er mulig så jeg henter fram de siste kreftene. 4 timer og 9 min på løpingen.

Slutt-tiden blir 11 timer og 56 min.
Det holdt til 6. plass i klassen 45 -49 av totalt 35 deltakere. "

Om en uke er det halv ironman i Haugesund, uten store ambisjoner. 

Ingun


Vi gratulerer Ingun med flott innsats!