Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Gunnar oppsummerer Niffo-året

Publisert 18.12.2019 kl.16.59

Daglig leder for Niffo, Gunnar Flaten, gir en liten oppsummering fra året for både akademiene og det ordinære Niffo

Gunnar oppsummerer Niffo-året
Niffobilen er stadig ute og henter barn til Nordstrand Arena

Niffo-Akademiet
Akademiet er inne i sin siste uke og tar juleferie i fra 20 desember. Vi starter opp igjen mandag den 6. januar og fortløpende den uken.

De som går på akademiet vet vi vil få en god progresjon i sin utvikling, ettersom det terpes på teknikk i små grupper. Undertegnede og flere av de som jobber på sport i Nordstrand IF får tilbakemelding som «de spillerne som går på akademiet og Niffo har merkbar fremgang teknisk i forhold til de andre spillerne». Nøkkelen er masse repetisjoner med kvalitet og variasjon.

Håndballakademiet
Fakta Håndballakademiet:

  • 3 trenere i løpet av uken
  • 34 deltakere hvor alle går en dag i uken.

Håndballakademiet startet opp for første gang i år og det har vært en god start. Jeanette Røhmer er hovedansvarlig for opplegget, det har vært et meget proft opplegg. Her får deltakerne valuta for å ha meldt seg på.
Antall håndballspillere som har deltatt på Niffo Håndball akademiet er 34 jenter. Tre gutter (de sluttet dessverre). Vi har en jobb å gjøre for å få med guttene også.
Les mer fra sportslig leder på akademiet Jeanette Røhmer
Meld deg på her
Vi har plass til flere spillere i fra årgangene 2009 - 2006!

Fotballakademiet
Fakta Fotballakademiet:
8 trenere i løpet av uken.
118 brukerdager i uken – fordelt slik

  • 2 går 4 dager i uken
  • 2 går 3 dager i uken
  • 14 går 2 dager i uken
  • 76 går 1 dag i uken (noen i fra Niffo 2010 årgangen).

Vi har jobbet hardt for å få god kvalitet på fotballakademiet og det ser bra ut det som gjøres daglig på feltet. Vi har nå løftet Joao Vitor som faglig ansvarlig og med hans kompetanse og planer for akademiet er vi sikker på at akademiet bare blir bedre og bedre. Joao skal også bidra med kvalitet på Niffotreningene sammen med Ola.
Les mer fra sportslig leder på akademiet Joao Vitor
Vi har plass til flere spillere i fra årgangene 2009 – 2006!

Nordstrand IF ønsker å utvikle egne trenere
Mange akademier leier inn eksterne aktører til sine akademier. Det mener vi er en kortsiktig løsning og det blir også mye dyrere å delta på den måten. Hvis vi lærer opp våre egne spillere og trenere, bygger vi egen kompetanse. Vi legger til rette for våre egne spillere og trenere, slik at vi får høyere kompetanse i egen klubb, får spillere til å bli her lengre og trenere til å jobbe mer på ett sted.
Dette har vist seg å være en god investering allerede. Vi har A-lagsspillerne i fotball som jobber i Niffo og noen har allerede sluppet til på akademiet; Markus Woldsund, Christian Njøten, Batu Jaquesson, Petter Nyhus og Vemund Gulbrandsen som på en flott måte tar seg av målvaktene.
Håndball A-lagsspiller Iben Helland Flø er, ved siden av å være en god håndballspiller, ett flott trenertalent med masse energi.
Dette er forbilder for barna. De gjør en flott jobb på banen for klubben som spillere uten lønn, og de pengene de tjener er på akademiet eller Niffo. Mange av disse blir sikkert også fremtidige trenere og ledere i klubben. Vi har også trenere i klubben som vi ønsker å videreutvikle, samt at de får mest mulig jobb i Nordstrand. Helene Bøhler er ei ung jente som er håndballtrener på kvelden og jobber på Niffo og akademiet flere dager i uken. Her har vi funnet et trenertalent. Vi har også Ola Nyhus som hver uke hele året bidrar stort i klubben på A-laget, på ulike lag som rådgiver, vikar når lag ikke har trener og daglig på Niffo og akademiet.

Niffo 1. – 4. klasse
Vi har totalt 278 bruker dager, fordelt slik:

  • Fotball 132
  • Håndball 70
  • Andre idretter 76

Vi ser generelt det samme på Niffo som på akademiet. Barna har god progresjon i det vi holder på med av annen aktivitet og fotball og håndball. Mange viser stor fremgang, vi ser at det hjelper veldig å være i aktivitet på Niffo flere dager i uken.

God jul og godt nytt år! Vi ses på Niffen på nyåret!
Gunnar Flaten