Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Gull i Peter Wessel Cup til Jenter 2010 

Publisert 12.04.2023 kl.10.25

I palmehelgen ble tradisjonsrike Peter Wessel Cup arrangert for 60ende gang i Larvik for alderstrinnene 12-16 år. Cupen tiltrekker seg de beste lagene fra hele Norge og blir ofte omtalt som et uoffisielt norgesmesterskap.

Gull i Peter Wessel Cup til Jenter 2010 

Nordstrand J2010 deltok for første gang i en cup med sluttspill og var veldig spente på nivået og hvordan nervene skulle holdes i sjakk.

To lag
Nordstrand j2010 valgte i år å delta med to lag. NIF 1 med et sportslig mål om å komme lengst mulig og NIF 2 for å få tøffe utfordringer, utvikle seg og med alt å vinne som utgangspunkt. NIF 2 fikk det som ventet tøft og endte med fire tap, men jentene møtte veldig sterk motstand; faktisk kom 3 av 4 motstandere helt til semifinale. Det sportslige høydepunktet var at vi holdt godt følge med Vestby i 1. omgang i 1/8 finalen, men det holdt dessverre ikke helt inn. NIF 2 klarte likevel å holde humøret oppe og kjempet hardt hele veien, imponerende innsats fra absolutt alle! Og vi tar med oss masse læring og ikke minst sosiale høydepunkter hjem fra Larvik. 

Innledende pulje og sluttspill
NIF 1 var i pulje med Storhamar, Larvik Turn og Vestby. På lørdag i Kveldehallen begynte det hele med en heltent NIF-gjeng som går ut i hundre mot Storhamar (17-4) og følger opp like sterkt mot hjemmelaget Larvik Turn (22-7) før Vestby ventet på kvelden. Vestby har vi møtt flere ganger i serien og senest en uke før gikk vi på et knepent tap. Jentene var derfor mer enn klare for revansj, men en start med mange skuddbom gjorde at vi lå under 1-5 midtveis i 1. omgang og nervene begynte å melde seg. Likevel tar jentene seg imponerende sammen og en sterk laginnsats gjør at vi snur kampen og til slutt vinner 13-11. Med tre seiere blir vi puljevinner og går direkte til kvartfinale hvor Sandefjord står på motsatt banehalvdel. Sandefjord hadde spesielt to sterke skyttere som var vanskelige å stoppe, men etter en jevn førsteomgang får vi satt 3:2:1-forsvaret i andre og rykker fra mot slutten. Kampen ender 14-8 og vi er klare for semifinale. I Semien mot Stag blir vi egentlig aldri truet, vi leder trygt hele veien og vinner igjen komfortabelt med samme sifre 14-8. 

Finalen
Finalemotstander, Rival fra Haugesund, er et veldig sterkt lag som også har vunnet alle sine kamper frem til finalen. Før kampen var NIF-jentene mest opptatt av hvordan de skulle “naile” innmarsjen i gigantiske Jotron Arena, men det viste seg å gå helt fint og kampen starter litt nervøst for begge lag. Lagene følger hverandre som skygger og et stykke ut i andre omgang tar Rival ledelsen 9-8. Da bestemmer Nordstrand-jentene seg for å sette inn et ekstra gir. Amalie i målet stenger, forsvaret, kontringene og avtalene i angrep sitter. Vi går raskt opp i en 12-9 ledelse og Rival går ut offensivt i forsvar for å forsøke å stresse oss og ta igjen forspranget. Nordstrand holder likevel hodet kaldt og styrer inn til en sterk 14-10 seier mot de seiersvante fra vest som omtales som Rogalands beste j12-lag. Gullet i Peter Wessel Cup er vårt!

All Star Team
Tre av NIF-jentene kom med på All Star laget; Eline Kristiansen, Aurora Löfstedt og Mathilde Stabel. I tillegg ble målvakt Amalie Andenæs kåret til finalens mest verdifulle spiller. Men den viktigste grunnen til suksessen er ikke enkeltspillere. Det dreier seg om at vi er en treningsvillig, sosial og håndballglad gjeng som jobber hardt sammen som et lag. Alle bidrar og uansett hvem som er på banen så har vi et sterkt kollektiv som viser seg vanskelig å stoppe. Det blir spennende å følge 2010-jentene i årene fremover!

Klubben gratulere med en herlig PW-seier!

j2010_pw_bb

Målvakt Amalie Andenæs kåret til finalens mest verdifulle spiller.

j2010_pw_tribune

Spennede med finale i Jotron Arena