Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

2010-jentene med nytt PW-gull!

Publisert 29.03.2024 kl.17.23

2010-jentene reiste til Larvik som tittelforsvarere og de skuffet ikke. Etter en overlegen rekke med seire ble gullet med hjem til Nordstrand i år igjen! 

2010-jentene med nytt PW-gull!

Favorittstempel
Spenningen var stor i forkant av årets Petter Wessel cup om det kunne være mulig å gjenta fjorårets suksess. I år var «alle» med, hele 32 ambisiøse lag fra hele landet, og det å stille som tittelforsvarer i det uoffisielle norgesmesterskapet skapte noen uvante sommerfugler i magen. Likevel viste jentene en unik evne til å nullstille og levere håndball på høyt nivå til tross for favorittstempel og nerver.

Puljespillet
Turneringen startet lørdag morgen med en tøff kamp mot Austrått. Sandnes-laget har nettopp vunnet hjemlig serie og er et godt lag med sterke spillere i alle posisjoner. Lagene følger hverandre tett i første omgang og til pause står det 8-7 til NIF. Så skrur vi opp tempoet noen hakk og rykker fra. Etter 10 minutter står det 17-8 til Nordstrand og Rogalendingene skjønner ikke hva som traff dem 🚀. Kampen ender 18-11. De neste kampene blir enveiskjøring og ender 15-2 og 26-11 mot henholdsvis Toten HK og Halsen og NIF er puljevinner og klare for 1/8-finale mot Kolbotn.

Veien til finalen
Kolbotn blir aldri noen trussel og kampen ender 23-11. I kvarten venter Fjellhammer. Laget slo fjorårets PW-finalist Rival Haugesund i 1/8-finalen og Nordstrand gikk også på et surt tap mot dem i serien før jul. En tøff motstander NIF kjenner godt. En revansjesugen gjeng går ut i hundre og ligger godt foran hele veien og tar en komfortabel 18-12 seier. Så, semifinale mot Vestby. Laget som snappet finale-seieren fra Nordstrand i Anton Sport cup i august. Enda en gang har NIF noe å revansjere og enda en gang setter jentene standarden med tøft offensivt forsvar og et voldsomt trøkk i kontra og angrep fra første sekund. Vestby prøver alle forsvarsvarianter, men de klarer aldri å matche det gode samspillet og tempoet vårt. Kampen ender 15-9 og Nordstrand er klare for finale i PW cup for andre år på rad! 

Ubeseiret, ukjent motstander i finalen
I finalen i Jotron Arena er det Oslo-laget Monolitten som er motstander. Et lag som er ubeseiret hele sesongen og som Nordstrand aldri har møtt før. Kampen blir dog aldri spennende etter at Nordstrand igjen åpner forrykende og tar en 5-1 ledelse tidlig. Monolitten kjemper hardt, men er aldri i nærheten og når vi avslutter kampen med en herlig flyver står det hele 21-10 på tavlen og Nordstrand er vinner av PW cup 2024! 🏆

All Star Team ⭐️⭐️
NIFs målvakt Amalie Andenæs blir, i år som i fjor, MVP i finalen 🙌 og tar også med seg Aurora Löfstedt på årets All Star Team. Selv om enkeltspillere fortjent utmerker seg så er Nordstrands suksess først og fremst bygget på et jevnt lag som hele tiden jobber hardt sammen og hvor absolutt alle bidrar.

Tøff sesongavslutning venter 
De fire semifinalistene i PW er faktisk alle i samme A-sluttspill som Nordstrand i Regionserien og rett over påske blir det nye møter med Monolitten, Vestby og Fjellhammer. Monolitten, Vestby og Nordstrand er alle så langt ubeseiret i sluttspillet, og de siste kampene vil avgjøre hvem som blir regionsmestere i Region øst 2024 i en tøff avslutning på sesongen den neste måneden. 

Nordstrand Jenter 2010
Nordstrand J2010 består av 45 spillere og 8 trenere. Laget har fire lag i Regionserien i J13 og ett i J14. To av lagene er i A-sluttspill. 

Følg oss gjerne på Instagram

j22010_pw24_pokal

Så glad blir man når pokalen er sikret!

j22010_pw24_oppstilling

Klare for finale mot Monolitten i Jotron Arena

j22010_pw24_supportere

Jentene takker de fantastiske supporterne etter seier i kvartfinalen.

Vi gratulerer dere alle sammen!