Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

En hilsen fra styret i disse koronatider

Publisert 22.03.2020 kl.14.09

Koronaviruset har satt hele samfunnet og idretten i en vanskelig situasjon. Styret har skrevet en hilsen til alle våre medlemmer.

En hilsen fra styret i disse koronatider

Kjære medlemmer av Nordstrand IF

Nordstrand IF har stengt all aktivitet. Det er ikke lenger lov å spille fotball på kunstgresset, den flotte hallen vår er helt tom, det er ingen mennesker i Storstua, og treningssenteret er stengt. Alle treningen, kampene og cupene som utøverne våre, trenerne våre og alle vi rundt lagene hadde gledet oss til, er blitt avlyst. Ingen hadde forestilt seg at vi skulle komme i en slik situasjon. Alt har gått veldig fort, og det er usikkert hvor lenge det varer. 

Alt står likevel ikke helt stille. Trenere og ansatte holder kontakt med årganger og spillere. Flere har igangsatt egentreningsprogram, for å holde spillerne i gang. Det jobbes med sesongforberedelser. Vi oppfordrer alle til å holde seg i aktivitet, så vi er «fit for fight» når hverdagen igjen inntreffer. Alt skal gjøres i henhold til helsemyndighetenes anbefalinger. Vi må alle ta et kollektivt ansvar for å unngå spredning av smitte. 

Vi har dessverre sett oss nødt til å permittere alle våre dyktige trenere og de flinke ansatte i administrasjonen. De fleste trenerne er permittert 100%, mens de ansatte blir permittert 80%. Gjennom at de ansatte har noe arbeidstid, holdes hjulene i gang, og sørger for at vi er 110 prosent på, når aktivitetene starter opp igjen. For det vil de! Permitteringer er ingen enkel avgjørelse, og selvsagt svært beklagelig. Samtidig er permitteringer avgjørende for å sikre at vi fortsatt har et Nordstrand IF når vi kommer igjennom denne perioden. 

Styret er i full aktivitet. De viktigste oppgavene framover er å ha full oversikt over alle de konsekvensene koronaviruset skaper for økonomien, og sørge for at vi kjapt vil være i gang igjen den dagen situasjonen normaliseres. Styret har hatt en gjennomgang av all drift og hele økonomien i klubben. Foreløpig har vi penger til å betale kommende utgifter. Men som alle idrettslag, vil også vi i NIF møte på store utfordringer dersom situasjonen blir varig. Vi har allerede avlyst tre cuper i mars og april. Niffo stengte vi 13. mars. Det samme med akademiet. Billettinntekter uteblir. Mye er usikkert, men at vi i mister inntekter og fortsatt har løpende utgifter, vet vi. Vi håper at tiltakspakkene fra Regjeringen vil løse noe, men hvor mye er fortsatt usikkert. Usikkerheten rundt hele situasjonen med koronaviruset gjør at styret nå møtes digitalt hver 14. dag – annenhver torsdag framover. Har du innspill til styret, send gjerne en melding til styreleder ([email protected]). Alle tiltak som kan bidra til å gjøre klubben enda bedre forberedt den dagen vi skal starte opp igjen for fullt, tas imot med takk.

Helsemyndighetenes restriksjoner for møtevirksomhet, gjør det vanskelig å avholde vårt planlagte årsmøte i slutten av mars. Idrettsforbundet åpner for at årsmøtene kan skyves på, og har gitt en ny frist til 15.juni. Vi utsetter derfor møtet, men årsmøte skal det bli – fysisk eller på nett. Vi kommer tilbake til ny dato. 

Følg med på nettsidene og på Facebook. Vi legger ut mer informasjon etterhvert. Vi oppfordrer samtidig alle medlemmer å følge med og innrette seg etter råd fra norske myndigheter via helsenorge.nofhi.no og oslo.kommune.no

Selv om mye er usikkert nå, har vi alle mye moro å se fram til. Vi har nettopp fått vite at damelaget i håndball har rykket opp til 1. divisjon. Vi skal sørge for at Nordstrandhallen igjen skal gløde, at fotballbanene skal syde av små og store, at det igjen blir høyt aktivitetsnivå i allsport og triatlon, og at vi alle skal få kose oss i den fantastiske Storstua vår. Kjenner jeg alle dere 1800 medlemmer i Nordstrand IF rett, lar vi oss ikke knekke av det som forhåpentligvis bare blir en liten pause. Til det er vårt indre driv og ønskene om fellesskapsopplevelser for sterkt. 

Til alle medlemmer, trenere, ansatte, frivillige, sponsorer og alle dere andre som har Nordstrand IF i sitt hjerte: tusen takk for at dere står i det med oss. Bruk tiden godt, og ta vare på hverandre. Vi kommer tilbake. 

Heia Nordstrand!

På vegne av styret,
Anders Bakken
[email protected]

Respekt – Engasjement - Samhold