Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

En klubblegende har gått bort!

Sist oppdatert 09.09.2014 kl.19.57

Det var med stor sorg vi mandag mottok budskapet om at vår alles kjære Jan Petter Nyhus hadde gått bort etter lang tids sykdom, 52 år gammel.

En klubblegende har gått bort!

Jan Petter ble så sent som 22. januar i år tildelt hedersprisen Æresmedlemskap i Nordstrand IF for lang og tro tjeneste i og for klubben. Han var selv på «Niffen» for å motta prisen foran en fullsatt Store sal.

Jan Petter har gått gradene som spiller fra tidlig barnefotball til A-laget i Nordstrand IF. Han spilte stort sett hele sin voksne fotballkarriere på A-laget her i klubben, bare avbrutt av noen få sesonger i Frigg. Etter at han la skoene på hylla var han en periode dommer for NIF og Oslo fotballkrets, men det ble etter hvert trenergjerningen som stod hans hjerte nærmest. Han har trent flere av klubbens barne- og ungdomslag, blant annet lagene til begge sine sønner. Han avsluttet trenergjerningen med å trene G97-årgangen over flere sesonger, noe som i fjor høst ble kronet med klubbens første Interkretsseier noensinne!

Jan Petter var primus motor for klubbens årlige treningsleir i Fjerritslev. Denne ble etter hvert en svært populær treningsleir og klubben drar nå hvert år med alle lag fra 13 år og oppover til Danmark og Fjerritslev. Jan Petter var også en periode ansatt som administrativt ansvarlig i Nordstrand Fotball, hvor han hadde daglig oppfølging med klubbens medlemmer.

Ved siden av venner og familie så var det fotballen som var det viktige i livet til Jan Petter. Klubbene som stod hans hjerte nærmest var Nordstrand IF og Manchester United. I fjor høst fikk han et personlig møte med mangeårig Manchester United manager Alex Ferguson og tidligere spiller Ole Gunnar Solskjær, han la aldri skjul på at dette var et stort øyeblikk for han personlig.

Jan Petter var en mann som alltid ville klubbens beste, han var ikke redd for å si fra og utfordre omgivelsene rundt seg når han følte at klubben behøvde det for å komme et steg videre, men han var heller aldri langt unna med rosen når han følte noen hadde fortjent det.

Når han ikke trente lag selv var han en ivrig tilskuer på klubbens øvrige kamper, og kampene hvor sønnene Ola og Petter var involvert var selvsagt høyt oppe på prioriteringslisten.

Jan Petter vil for alltid bli husket for sitt store brennende engasjement, sitt gode humør og ikke minst hans mange morsomme kommentarer.

Våre tanker går til hans kone Mona og deres to sønner Ola og Petter.

Du vil alltid være med oss Jan Petter, hvil i fred!

Jan Petter bisettes i Nordstrand Kirke, tirsdag 25.02 klokken 12.00.