Referat Kolbotn - NIF 19.4

Sist oppdatert 20.04.2015 kl.14.34

Sesongens andre kamp ble en fartsfylt batalje med hele 6 scoringer og tilslutt var det våre gutter som trakk det lengste strået og dro hjem med 3 poeng i bagasjen!

Søndag 19.4 var det duket for sesongens andre kamp og årets første bortekamp i seriespillet. Etter et surt 0-3 tap mot Klemetsrud var det et revansjelystent Nordstrands lag som møtte opp i kveldssolen på Sofiemyr kunstgress.

Kampen åpnet i et forrykende tempo og spillet bølget fra side til side med lite etablert spill og mange kontringer fra begge lag. Det var Kolbotn som virket farligst i kampens åpnings minutter og det var også Kolbotn som scoret det første målet etter en kontring. Deres kantspiller fikk ballen, driblet nedover siden og slo et godt innlegg som spissen satt kontant i målet bak Erlend.

Etter en rufsete start spilte Nordstrand seg mer og mer inn i kampen og fikk etterhvert et frispark rundt 35 meter. Oussema stilte seg opp og slo et godt innlegg rett på hodet til Tage som stusset ballen videre og i mål! 1-1 og Nordstrand var tilbake i kampen! Etter en periode med godt spill rullet Nordstrand opp på venstresiden. Ballen gikk på 1-2 touch fra Kamal, til Jonas og videre til Tage som fikk vendt opp på 16 meter og skutt. Han plaserte ballen helt nede i det venstre hjørnet, utagbart for keeper og 2-1 til våre gutter var et faktum!

Lagene tok pause på stillingen 2-1 og vi ble enige om at vi skulle legge ned ballen, bruke de store rommene som var og spille ball. Samtidig så måtte vi stramme opp litt bakover så de kontringene som kom ikke ble så farlige. Og det klarte vi bra!

Vi klarte å etablere spillet vårt bedre i andre omgangen og sirkulerte ballen godt. Det førte til flere gode sjangser og når Kolbotn først fikk ballen var de ikke like giftige på kontringer etter å ha løpt i mellom en stund. Uheldigvis fikk kolbotn et frispark på 25 meter som ble satt rett i mål opp under tverliggeren, 2-2 og høy puls på benken.

Nordstands mål nummer 3 kom etter en gjenvinning høyt i banen av Sebastian Smordalen som er tilbake etter langtids skade. Han valgte å sende ballen videre til Tage, som vartet opp med en god gammeldags “druser” helt opp under tverliggeren! 3-2 og Nordstrand tilbake i ledelsen. Like etterpå står laget opp igjen, vinner en duell og Jonas snapper ballen foran en av deres midtstopper. Han kommer seg forbi og alene med Kolbotns keeper er han kald som en fisk og setter ballen rolig ned i det høyre hjørnet. 4-2 og tyve minuter igjen å spille.

Resten av kampen handler for Nordstrands del om å drepe kampen, ta ned tempo og kontrolerer ut. Det klarer vi fint, med god hjelp av Kolbotn som valgte å presse med kun 1-2 spillere høyt i banen. Lars og Phillip, sammen med den sentrale midtbanen og backene, har små problemer med å spille ut de få som kommer for å jage ballen. Kampen ebber ut på stillingen 4-2 etter 5 minutters overtid uten de store sjangsene til noen av lagene. Årets første 3 poeng i banken og fornøyde Nordstrands-gutter kunne ta kvelden vel vitene om at jobben var gjort.